Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Centrul de Relaţii Internaţionale
 
Centrul de Relaţii Internaţionale
Noutăţi

 

COMPETIŢIE GRANTURI PENTRU PREDARE ÎN STRĂINĂTATE PENTRU CADRELE DIDACTICE ALE UNIVERSITĂŢII

„1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA

 

În cadrul proiectului finanţat CNFIS-FDI-2021-0046  Armonizarea şi implementarea politicilor pentru internaţionalizarea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de relaţii internaţionale finanţează 3 mobilităţi transfrontaliere (1 lună de mobilitate*3 persoane) pentru personalul didactic al UAB, pentru stagii de predare în universităţi de prestigiu din străinătate.


Apel 3

Metodologie

Anexa 1 - Cerere de finanţare

Anexa 2 - Invitaţie

 

 


COMPETIŢIE GRANTURI PENTRU PREDARE ÎN STRĂINĂTATE PENTRU CADRELE DIDACTICE ALE UNIVERSITĂŢII

„1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA

 

În cadrul proiectului finanţat CNFIS-FDI-2021-0046  Armonizarea şi implementarea politicilor pentru internaţionalizarea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de relaţii internaţionale finanţează 3 mobilităţi transfrontaliere (1 lună de mobilitate*3 persoane) pentru personalul didactic al UAB, pentru stagii de predare în universităţi de prestigiu din străinătate.


Apel 2

Metodologie

Anexa 1 - Cerere de finanţare

Anexa 2 - Invitaţie

Rezultate evaluare dosare - septembrie 2021COMPETIŢIE GRANTURI PENTRU PREDARE ÎN STRĂINĂTATE PENTRU CADRELE DIDACTICE ALE UNIVERSITĂŢII

„1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA

 

În cadrul proiectului finanţat CNFIS-FDI-2021-0046 Armonizarea şi implementarea politicilor pentru internaţionalizarea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de relaţii internaţionale finanţează 8 mobilităţi transfrontaliere (1 lună de mobilitate*8 persoane) pentru personalul didactic al UAB, pentru stagii de predare în universităţi de prestigiu din străinătate.


Apel

Metodologie

Anexa 1 - Cerere de finanţare

Anexa 2 - Invitaţie

Rezultate evaluare dosare - iulie 2021

 


ESN Alba Iulia a organizat pentru studenţii internaţionali UAB, în ultima saptămână a lunii martie 2021, următoarele evenimente:

 

City Quest Alba Iulia

 

 

 

 Plantarea de copaci în Cetatea Alba Iulia

 

 


Oportunităţi voluntariat şi internship AIESEC - proiecte actualizate 2021:  https://aiesec.org/

Calatoreste prin Europa, adu-ti aportul intr-o comunitate si fa stagiul de practica pentru facultate, all in one amazing multicultural exchange. 
 
 
Da, ai citit bine, le poti face pe toate vara asta. AIESEC in Cluj-Napoca impreuna cu Biroul Erasmus al Universitatii "1 Decembrie 1918" iti da sansa sa faci toate aceste lucruri print-o experienta multiculturala, non-formala si interactiva. 
Incepand cu acest semestru, poti alege din zeci de proiecte de voluntariat peste tot in Europa, iar tot ce trebuie sa faci este sa fii studentul Universitatii din Alba-Iulia si sa vorbesti engleza. :)
 

Fii profesor pentru copiii din Barcelona, ajuta la reducerea inegalitatilor in Turcia, actioneaza asupra schimbarilor climatice in Grecia, ajuta la cresterea economica in Genova sunt doar cateva dintre proiectele din aceasta vara. Cu un singur click le poti descoperi pe toate -> http://bit.ly/signupnowaiesecincluj *
 
*Cand va faceti contul, treceti ca oras de referinta Cluj-Napoca, acesta fiind cel mai apropiat oras in care exista un birou AIESEC. Aplicarea pentru un proiect nu necesita deplaseara in Cluj-Napoca, procesul de selectie se face exclusiv online. 
 
Create your international summer with AIESEC & Erasmus!

AIESEC in Cluj-Napoca 
 
Contact Person
Diana Stanciu
Vicepresident Marketing & University Relations 

 

Universitatea din Huelva, Spania oferă 20 de burse - Talent Attraction Scholarship- masteranzilor cu rezultate deosebite în plan academic - academic excellence - pentru anul academic 2021-2022. Veţi studia în limba spaniolă timp de un an academic. Finanţarea va acoperi costul creditelor academice şi al înregistrării, costul unui curs de limba spaniolă, precum şi o plată totală de 3.000 € pentru a ajuta la costurile legate de cazare şi masă. Termenul limită pentru acceptarea cererilor este 1 aprilie 2021 la 23:59.

Aplicaţia online o veţi găsi la: http://www.uhu.es/sric/formulario_talento/index.php

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să consultaţi linkurile de mai jos:


http://uhu.es/sric/uploads/2021/03/Convocatoria%20Atraccion%20Talento.pdf


http://www.uhu.es/sric/plan-propio-internacional-uhu/plan-propio-2021/movilidad-internacional/

http://uhu.es/english/master/

 


Dear colleagues,

We would like to inform you that with the beginning of the new semester we start again with our project with online lectures in English.

You, your colleagues and your students are welcome.

  • Everything is free of charge, no registration needed.
  • It is organized under the Faculty of Economics, VSB-TUO, on a regular basis – every week.
  • Lecturers are our teachers who selected topics that could be interesting also for wider audience.

 

So just click and enjoy:

 

https://www.ekf.vsb.cz/en/study/online-lectures/programme.html#

 

We start from 3.3. at 2:15 here

 

Ing. Lenka Heczková

Faculty Erasmus Coordinator

 

e-mail: lenka.heczkova@vsb.cz

web: www.ekf.vsb.cz/en

phone: +420 597 322 399, +420 597 322 171

 

Faculty of Economics, VSB-TUO
Sokolská třída 2416/33, 702 00 Ostrava 1, Czech Republic  

Vă rugăm să accesaţi link-ul următor: https://www.eoibucharest.gov.in/docs/1613995252Aavedan_2021-22.pdf  

 

 

Agenţia de Credite şi Burse de Studii vă aduce la cunoştinţă oferta de burse pentru anul universitar 2020/2021

 

Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2021/2022.

Bursele sunt oferite studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor pentru a urma:

- studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;

- stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 - 10 luni);

- cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informaţii privind ofertele pentru anul universitar 2021/2022 (condiţii de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul şi tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afişate pe site-ul www.roburse.ro, la secţiunea Burse / Acord bilateral.

Pentru informaţii, datele noastre de contact sunt:

Sitewww.roburse.ro 

Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)

Telefon:  021/310.19.05

Fax: 021/310.22.17

E-mail: burse@roburse.ro

Armenia - burse acordate în baza acordului bilateral 2021-2022

Azerbaidjan - burse acordate în baza acordului bilateral 2021-2022

Bulgaria – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 2021-2022

Cehia- burse acordate în baza acordului bilateral 2021-2022

Iordania– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 2021-2022

Mongolia– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 2021-2022

Nigeria– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 2021-2022

Polonia– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 2021-2022

Turkmenistan - burse acordate în baza acordului bilateral 2021-2022

Ungaria– burse acordate de Tempus Public Foundation 2021-2022


Agenţia de Credite şi Burse de Studii anunţă lansarea concursului naţional pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în Turcia. In atasament aveti Comunicatul de presa si informatii cu privire la aceasta oferta.

TURCIAprogramul de burse ”Turkey Scholarships”, acordate în baza ofertei transmise de Directia Generală Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene


 

 

 

COMPETIŢIE GRANTURI PENTRU PREDARE SAU CERCETARE/FORMARE ÎN STRĂINĂTATE PENTRU CADRELE DIDACTICE ŞI CERCETĂTORII ŞTIINŢIFICI AI UAB.

În cadrul proiectului finanţat CNFIS-FDI-2020-0196  Consolidarea şi implementarea politicilor pentru internaţionalizarea Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de relaţii internaţionale finanţează 4 mobilităţi de scurtă durată pentru cadrele didactice şi cercetătorii ştiinţifici titulari ai UAB pentru stagii de predare sau cercetare-formare în laboratoare, centre de cercetare, universităţi de prestigiu din străinătate.

 

Apel

Metodologie

Anexa 1 - Cerere de finanţare

Anexa 2 - Invitaţie

Rezultate evaluare dosare - 23 iulie 2020

Rezultate evaluare dosare - 22 septembrie 2020

 

 

  

Anunt important!
Stimaţi studenţi din Republica Moldova,
Vă aducem la cunoştinţă că toate activităţile administrative ale UAB sunt implementate on-line, astfel încât Dvs. veti utiliza adresele de e-mail oficiale ale facultăţilor pentru oricare problemă administrativă. Este strict interzisă intrarea în clădirile Universităţii, cu excepţia personalului UAB.
Nu veţi putea sa vă cazaţi în cămine!
Conform Hotărârii Consiliului de Administraţie al UAB nr. 16/7544/27.04.2020, toate examenele de final de studii (examene, colocvii, verificări pe parcurs) vor fi organizate online, astfel încât prezenţa Dumneavoastră la Universitate nu este necesară.


Rezultate implementare proiect finanţat FDI, prin CNFIS, cod CNFIS-FDI-2019-0765 "Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia (UAB) prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculumului":


     Activităţile implementate în cadrul proiectului CNSIF-FDI-2019-0765 Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia (UAB) prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculumului a debutat cu constituirea echipei de proiect formată din manager proiect, responsabil administrativ şi raportare financiară, expert promovare, expert strategii internaţionalizare, expert organizare ateliere, asistent manager şi responsabil resurse umane. Pe parcursul proiectului echipa s-a lărgit pentru a adăuga 2 experţi formare pentru organizarea workshop-urilor propuse.

 

     Activitatea A1 Creşterea şi consolidarea capacităţii instituţionale a UAB - au fost implementate toate activităţile propuse şi îndepliniţi indicatorii aferenţi acestora, astfel în cadrul acestei activităţi echipa de proiect sub coordonarea managerului de proiect şi a expertului strategii internaţionalizare au promovat necesitatea implementării măsurilor propuse de internaţionalizare a curriculum-ului, diseminarea acestor informaţii făcând parte şi din workshop-ul organizat în luna noiembrie 2019 având această tematică. În cadrul activităţii A1.1 echipa de proiect a actualizat informaţiile cuprinse în revista de prezentare a UAB, în broşurile pentru programele de studiu în limba engleză şi a realizat o nouă broşură pentru masteratul pentru filologie engleză. O parte a indicatorilor relevanţi au fost atinşi, numărul total al materialelor realizate urmând a fi realizat până la încheierea proiectului în 20 decembrie 2019.

 

     În cadrul activităţii A1.2. a fost organizată caravana admiterii la care au participat managerul de proiect şi asistent manager în perioada 08-20 iulie 2018, la Chişinău unde au fost realizate înscrierile la concursul de admitere pentru candidaţii din Republica Moldova. De asemenea studenţi voluntari ai Centrului de relaţii internaţionale au participat la Chişinău, Cahul şi Bălţi la promovarea UAB în cadrul târgurilor educaţionale organizate la liceele din oraşele respective, în perioada 4-7 iulie 2019.

 

     A1.3. Participarea la târguri internaţionale -Managerul de proiect a participat la NAFSA - Washington - 26 - 31 mai 2019 ( NAFSA - Association of International Educators is the world"s largest nonprofit association dedicated to international education and exchange), cel mai mare târg educational la nivel mondial, la care România a participat cu un stand comun pentru 24 de universităţi, sub coordonarea CNR şi a Ministerului Educaţiei. Un expert formare al proiectului a participat în perioada 9-15 octombrie 2019 la Vietnam Global Education Fair, sub egida CNR. Managerul de proiect şi expertul promovare au participat la EAIE - Helsinki - 24 - 27 septembrie 2019 (European Association for International Education) unde a fost organizeazt al doilea cel mai mare târg educaţional la nivel mondial, unde România a fost de asemenea prezentă cu un stand comun pentru 24 de universităţi, sub coordonarea CNR şi a Ministerului Educaţiei.

 

     A2. Acţiuni şi strategii specifice internaţionalizării acasă şi internaţionalizării în străinătate: echipa de proiect a implementat activităţile după cum urmează:

 

     A2.1.1 Servicii de formare a personalului didactic şi didactic auxiliar la cursuri de formare specifice comunicării interculturale şi redactării de conţinuturi de cursuri în limba engleză: echipa de proiect a fost extinsă astfel încât a fost angajaţi doi experţi formare şi cursurile au debutat pentru personalul didactic şi didactic auxiliar în data de 04 noiembrie 2018, desfăşurându-se până la data de 15 noiembrie. Au participat 50 de angajaţi ai UAB, personal didactic, de cercetare şi didactic auxiliar la cursuri de limba engleză pentru servicii de internaţionalizare a învăţământului superior, inclusiv comunicare interculturală şi activităţi specifice de internaţionalizare a curriculum-ului în limba engleză.

 

     A2.1.2 Echipa de proiect a optimizat şi actualizat constant resursele digitale ale CRI, în vederea facilitării accesului la informaţii şi digitalizării activităţilor specifice internaţionalizării în cadrul UAB.

 

     A2.1.3 Sprijinirea reformei curriculare prin internaţionalizarea conţinuturilor academice, introducerea unor perspective globale şi comparative în programele de studiu: la sediul UAB au fost organizate două workshop-uri în paralel, în perioada 18-22 noiembrie 2019 având ca teme: comunicarea interculturală şi internaţionalizarea curriculum-ului. De asemenea în cadrul acestuia a fost organizat un curs suplimentar de limba engleză pentru internaţionalizarea învăţământului superior. Au participat 26 de cadre didactice şi administrative de la universităţi partenere din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria şi Polonia, precum şi 30 de cadre didactice şi personal de cercetare, administrativ din cadrul UAB.

 

     A3. Realizarea evidenţei tehnice şi economico-financiare a proiectului : managerul de proiect, responsabilul administrativ şi raportare financiară şi asistent manager-ul au întocmit periodic un raport de execuţie bugetară astfel încât cheltuielile eligibile să se încadreze în bugetul acordat, precum şi dosarele pentru achiziţiile efectuate aferente serviciilor şi materialelor subcontractate. De asemenea, acolo unde a fost cazul s-a întocmit o notificare adresată CNFIS cu privire la activitatea A1.3. participarea în datele de 17, 20 sau 24 septembrie 2019 - în cadrul Fudan University, a treia mare universitate din China, la un târg educaţional organizat la propunerea ataşaţilor culturali ai consulatelor acreditate la Shanghai ale Statelor Membre UE, - 2 persoane, au intervenit modificări datorită faptului că evenimentul nu a mai fost organizat motiv pentru care, cu acelaşi obiectiv, va fi implementată o nouă activitate: participarea la două târguri educaţionale organizate în Vietnam la Ho Chi Minh City şi Hanoi, participare organizată sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor.

 

     A4. Promovarea proiectului este realizată pe site-ul instituţiei la adresa

http://cmp.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=4&l=ro

şi

http://relint.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=8&l=ro


ANUNŢ IMPORTANT!


PRELUNGIREA SUSPENDĂRII CURSURILOR  PENTRU PERIOADA 11 - 31 MARTIE 2020

 

În atenţia studenţilor şi a întregului personal al UAB

Conducerea Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a decis suspendarea cursurilor în perioada 11 - 31 martie 2020, ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei de coronavirus. Cursurile se vor desfăşura on-line sau vor fi recuperate, după caz.

● Se sistează activitatea cu publicul la Bibliotecile UAB, Serviciul Administrativ, Cantina studenţească. Pentru eliberarea adeverinţelor şi a altor tipuri de acte se va face solicitare şi emitere de documente online.

● Se face apel către toţi membrii comunităţii academice (personal didactic, didactic auxiliar, administrativ, studenţi, masteranzi, doctoranzi) să respecte cu stricteţe recomandările de igienă individuală şi colectivă.

● Se recomandă evitarea, pe cât posibil, a oricăror deplasări între localităţi şi în exteriorul judeţului Alba, mai ales cu mijloacele de transport în comun. Studenţii internaţionali sunt sfătuiţi să evite deplasarea spre ţările de provenienţă.

● Cabinetul Medical al UAB stă la dispoziţia studenţilor şi a întregului personal al UAB. Adresăm rugămintea ca oricine manifestă simptomatologia specifică să se adreseze de urgenţă Serviciului 112 sau să se prezinte la Cabinetul Medical al UAB (Corp D, parter).

● La nivelul Conducerii UAB se va monitoriza evoluţia situaţiei din judeţul Alba şi din ţară, urmând să se ia alte decizii în funcţie de evoluţia evenimentelor.


Anunţ important!❗️


Conducerea Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a decis suspendarea cursurilor în perioada 11 - 22 martie 2020, ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei de coronavirus. Cursurile se vor desfăşura on-line sau vor fi s , după caz. Activitatea administrativă din cadrul Universităţii se va desfăşura normal. Mai multe detalii vor fi comunicate în cursul zilei de 11 martie 2020 pe pagina web a instituţiei (www.uab.ro).
✅ Se face apel către toţi membrii comunităţii academice (personal didactic, didactic auxiliar, administrativ, studenţi, masteranzi, doctoranzi) să respecte cu stricteţe recomandările de igienă individuală şi colectivă.
✅ Se recomandă evitarea, pe cât posibil, a oricăror deplasări între localităţi şi în exteriorul judeţului Alba, mai ales cu mijloacele de transport în comun. Studenţii internaţionali sunt sfătuiţi să evite deplasarea spre ţările de provenienţă.
✅ Cabinetul Medical al UAB stă la dispoziţia studenţilor şi a întregului personal al UAB. Adresăm rugămintea ca oricine manifestă simptomatologia specifică să se adreseze de urgenţă Serviciului 112 sau să se prezinte la Cabinetul Medical al UAB (Corp D, parter).
❌ La nivelul Conducerii UAB se va monitoriza evoluţia situaţiei din judeţul Alba şi din ţară, urmând să se ia alte decizii în funcţie de evoluţia evenimentelor.

 

 Rectorul UAB, prof.univ.dr. Valer Daniel Breaz, a vizitat in perioada 27 - 30 ianuarie 2020, în cadrul Programului Erasmus+, instituţii din învătământul superior din Uzbekistan. Domnia Sa a avut întâlniri cu reprezentanţii State World Language University, cât şi cu reprezentanţii Tashkent Chemical- Technological Institute. Cu ambele universitati, Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a încheiat acorduri de cooperare în domeniul cercetării şi învăţământului superior.

       INVITATIE! Scoala de vara organizata de University of Hradec Kralove, Cehia  Summer School Czech It Out 2020

UPDATE septembrie 2020: Online Autumn School 12.10.-23.11.2020 - Free Registration 


În perioada 13.01.2020 - 22.01.2020, trei studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea Marketing, au reprezentat cu mândrie Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia în cadrul şcolii de iarnă "The Spectacular Taiwan Culture Winter Camp, 2020" organizată de către universitatea National Taichung University of Education, Taichung, Taiwan. La eveniment au participat peste 50 de studenţi din 7 ţări: Cehia, Coreea, Filipine, Franţa, Rusia, România şi Taiwan.
Cu această ocazie, studenţii albaiulieni Mureşan Cosmina, Răzăilă Cătălin şi Rusan Claudiu au avut ocazia de a cunoaşte şi a se familiariza cu cultura taiwaneză şi chineză prin participarea la cursuri de introducere în limba chineză, în cultura şi bucătăria aboriginală (Taro Pastry), caligrafie, Chinese Tai Ji şi vizitarea unor obiective turistice importante din nordul Taiwanului (oraşele Taichung, Miaoli şi Taipei): Taiwan Folk Museum, National Taiwan Museum of Fine Arts, Shanlinxi Forest Recreation Area, The Old Mountain Line Railbike din Miaoli, National Chiang Kai-shek Memorial Hall Taipei, 2/28 Peace Park Taipei, Taipei 101 - Skyscraper Taipei (cea mai înaltă clădire din lume în perioada 2004 - 2010), Rainbow Village, Yizhong Street Night Market.

 

     


INFORMARE!

VULCANUS IN JAPAN:
One year in Japan! --> language course + Industrial placement.
For EU/COSME university students in engineering, high-tech and scientific fields

Deadline to apply: 20 January 2020

Info on what is the Vulcanus Programme
Description (Vulcanus webpage) https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan 
Flyer in English https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/flyer_en_permanent-ok.pdf
(flyers in other languages available at : https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan )
Statistics (visual) https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/vulcanus_japan/tryptic_part2.jpg
Video testimonial in English from former participant: https://www.eu-japan.eu/videos/vij/MK-EN.mp4
(More testimonials in English & other languages at https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

Info on the application process
Application form https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/3-afvj20-.doc
More info on compulsory documents https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/4_-_vj20-_more_info_on_compulsory_docs.doc
Frenquently asked questions https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/5_-_vj20_-faq.doc
Prezi video on eligibility and application process (with audio) https://www.eu-japan.eu/videos/vij/vij_video.mp4

 

 


Centrul de Relaţii Internaţionale, cu ajutorul voluntarilor noştri şi al studenţilor Erasmus + şi internaţionali, a organizat cea de-a 14-a ediţie a Alba Culinaria, deja un eveniment cu tradiţie în cadrul UAB. 20 noiembrie 2019

 

         

 


Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculum-ului. 18-22 noiembrie 2019.

 


       

 


Rundă de înscrieri în perioada 7 noiembrie - 28 noiembrie 2019, ora 12.00 (CET) pentru permisele de călătorie DiscoverEU.


Formularul de înscriere on-line este disponibil  aici: https://europa.eu/youth/discovereu_ro


Discover EU este o acţiune UE iniţiată de Parlamentul European, care îşi propune să ofere tinerilor europeni noi oportunităţi de călătorie şi mobilitate prin care să îşi dezvolte competenţe utile pentru viitor, cum ar fi independenţa, încrederea în sine şi deschiderea către alte culturi, facilitând totodată conturarea unei identităţi comune europene.Candidaţii selectaţi vor putea călători, în special cu trenul, pe o durată cuprinsă între o zi şi cel mult 30 de zile, în intervalul 1 aprilie 2020 - 31 octombrie 2020.


Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019; să deţină cetăţenia uneia dintre ţările membre ale Uniunii Europene şi să completeze corect formularul de înscriere on-line.

 
În perioada 9 - 11 octombrie 2019, voluntarii ESN şi studenţii incoming Erasmus promovează oportunităţile oferite de UAB în cadrul Programului Erasmus + în timpul Erasmus Days. Travel, learn and have fun!


 In perioada 16-20 septembrie 2019, Centrul de Relatii Internationale din cadrul UAB a primit vizita unor oaspeti din Polonia, de la doua universitati partenere Erasmus+, University of Szcecin si PWSZ Pila. In aceste zile, oaspetii nostri au avut intalniri cu prorectorul pentru relatii internationale, conf. univ. dr. Andreea Muntean, in care s-a discutat despre posibilitatile de extindere a cooperarii interuniversitare, cercetare si proiecte comune. Alte intalniri cu decanii facultatilor, directori de departamente, coordonatori Erasmus+, cat si cu staff-ul facultatilor sunt programate a avea loc in zilele urmatoare. 


INFORMARE!

Posibilitatea de a câştiga un grant SEE pentru mobilităţi de studiu în Norvegia, Norwegian University of Science and Technology (NTNU), TRONDHEIM.

 

În baza acordurilor bilaterale ERASMUS+/SEE încheiate de către Universitatea noastră cu instituţii partenere din Norvegia, am deschis prima etapă a competiţiei pentru granturile SEE mobilităţi de studiu, pentru semestrul II al anului universitar 2019/2020.

Pentru studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia există granturi disponibile pentru domeniile filologie şi ştiinţe sociale.

Dosarele pot fi depuse de către studenţi în perioada 10 - 13 septembrie 2019, ora 12.00, selecţia urmând a avea loc în data de 13 septembrie 2019, la ora 14.00.

 
A început admiterea on-line pentru candidatii români de pretutindeni!!! UAB vă pune la dispoziţie o platformă prietenoasă. Accesaţi-o cu încredere! Vă aşteptăm candidaturile la:

 

http://admiteremoldova.uab.ro/


Calendarul de admitere, criteriile şi numărul de locuri pentru fiecare facultate în parte pot fi consultate la adresa:  

 

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=30&l=ro 

UAB a fost reprezentata in perioada 4 - 7 iulie 2019, în Republica Moldova, la Târgurile Educaţionale de la Chişinău, Bălţi şi Cahul. Le multumim studenţilor şi doctoranzilor care ne-au reprezentat cu succes în promovarea admiterii 2019 pentru românii de pretutindeni!

4 - 5 iulie 2019 Chişinău

 
 
6 iulie 2019 - Bălţi    
 
     
7 iulie 2019 - Cahul    
 


Consiliul Naţional Pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) finanţează proiectul UAB Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculumului, proiect a cărui valoare totală este de 293.090 lei (276.500 finanţare FDI şi 16.590 lei co-finanţarea din partea UAB). Proiectul îşi propune creşterea şi dezvoltarea capacităţii instituţionale a UAB prin internaţionalizarea curriculumului şi promovarea pe plan internaţional a ofertelor educaţionale destinate studenţilor internaţionali. Printre obiectivele specifice ale proiectului, UAB urmăreşte: 

 

1. Creşterea vizibilităţii internaţionale a UAB, promovarea programelor de studii în limba engleză, a anului pregătitor de limba română, precum şi îmbunătăţirea procesului de recrutare a studenţilor internaţionali;
2. Promovarea UAB la nivel internaţional şi creşterea calităţii proceselor educaţionale pentru studenţii străini, prin abordarea unor strategii specifice internaţionalizării acasă şi a internaţionalizării în străinătate. 
Pentru mai multe detalii puteţi consulta aici, fişa de execuţie a proiectului. 

CLIE-2019 (THE CONFERENCE ON LINGUISTIC AND INTERCULTURAL EDUCATION)


Facultatea de Istorie şi Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, prin Departamentul de Filologie - Centrul de Cercetare şi Inovare în Educaţia Lingvistică (CIEL), alături de universităţi partenere din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, organizează, în perioada 4-6 iulie 2019, conferinţa internaţională CLIE-2019 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education) pe tema educaţiei lingvistice şi interculturale. 


La eveniment vor participa 23 de cadre didactice şi cercetători din Arabia Saudită, Bosnia şi Herţegovina, Canada, Coreea de Sud, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Italia, Portugalia, Singapore, Spania, Suedia, Sultanatul Oman, Thailanda, Tanzania, Ungaria, precum şi 22 de participanţi din 7 universităţi din România. Deschiderea va avea loc joi, 4 iulie, la ora 9.00, în Sala Senatului UAB, Palatul Apor.
În cadrul conferinţei va fi organizată o secţiune specială pentru studenţi, „UAB students translate", unde aceştia îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor în domeniul traductologiei.

În cadrul conferinţei va avea loc şi un eveniment editorial, unde vor fi prezentate cărţi ale membrilor Departamentului de Filologie al UAB. Prezentarea de carte va fi organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Ansamblul Flori de mai din Rădeşti. Prezentarea va avea loc vineri, 5 iulie, ora 16.00 la Centrul Cultural Castel Sâncrai, judeţul Alba. 

 

 
   UAB este reprezentată, în SUA, la Washington, in perioada 26 - 31 mai 2019, la standul României din cadrul Conferinţei NAFSA - unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale de prezentare a instituţiilor de învăţământ din întreaga lume. Din delegaţia MEN face parte şi Directorul Centrului de Relaţii Internaţionale, Conf. univ. dr. Petru Ionescu. 

 

 
   

 

 Informare cu privire la programul de internship organizat de catre Uniunea Municipalitatilor din Turcia in perioada 18 - 29 august 2019!!! Detalii aici

!!! Termenul de inscriere: 31 mai 2019

 

 

  

 

Burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) şi cadre didactice, oferite de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) - Sunt finanţate stagii de cercetare desfăşurate în limba germană sau în limba engleză Detalii aici

 

-          Stagii de cercetare pentru cadre didactice şi cercetători (1-3 luni)

 

 

-          Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă şi arhitectură (1-3 luni)

 

 

-          Program de reinvitare pentru foşti bursieri (1-3 luni)

 

 

-          Stagii de cercetare pentru doctoranzi şi tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)

!!! Termenul limită de aplicare : 30.04.2019

  

GEA College, Slovenia, organizeaza scoala de vară FUNtrepreneurship 2019, in perioada 3-13 August 2019. Detalii aici

 

 

Ambasada Indoneziei la Bucuresti a informat cu privire la programul de burse Darmasiswa pentru anul academic 2019-2020, care se va derula în perioada august/septembrie 2019 - august/septembrie 2020.

Ministerul Educatiei si Culturii din Indonezia oferă 5 burse studenţilor români interesaţi de limba şi cultura indoneziană.

Mai multe informaţii cu privire la condiţiile de acordare a burselor se regăsesc aici, precum şi accesând următoarea pagină de internet: http://darmasiswa.kemdikbud.go.id/.

Înregistrarea se va efectua online până în data de  1 martie 2019. 

Ofertă burse de studii si de cercetare in Franta 2018-2019, oferite de Institutul francez : termen limita 28.02.2019

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/text/69/MASTER/107

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/text/70/DOCTORAT/108

Detalii aici pentru studii de master:

Appel_à_candidatures_2019__Master_2;

Formulaire_candidature_2018_Master_2

Guide_pratique_(FAQ)

Detalii aici pentru studii de doctorat: 

Appel_à_candidatures_2019_Doctorat

Formulaire_candidature_2018_Doctorat_cotutelle;

Guide_pratique_doct_(FAQ)

 

 Agenţia de Credite şi Burse de Studii vă aduce la cunoştinţă oferta de burse pentru anul universitar 2017/2018.

 

AZERBAIDJAN – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA BULGARIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA CEHIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ - burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală  

REPUBLICA CROAŢIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA CUBA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA ARABĂ EGIPT– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA ELENĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REGATUL HAŞEMIT AL IORDANIEI – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 

REPUBLICA ISLAMICĂ IRAN – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

MONGOLIA– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA FEDERALA NIGERIA - burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA POLONĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

FEDERATIA RUSA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SERBIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SLOVACĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SOCIALISTĂ VIETNAM – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 

 

EU-Japan Centre for Industrial Cooperation

 

Vulcanus in Japan programme

 

http://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

 

 

Compulsory documents

 

http://cdnsite.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/vulcanus_japan/4_-_vj17-_more_info_on_compulsory_docs.pdf