Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Centrul de Relaţii Internaţionale
 
Centrul de Relaţii Internaţionale
Noutăţi


 

Centrul de Relaţii Internaţionale, cu ajutorul voluntarilor noştri şi al studenţilor Erasmus + şi internaţionali, a organizat cea de-a 14-a ediţie a Alba Culinaria, deja un eveniment cu tradiţie în cadrul UAB. 20 noiembrie 2019

 

         

 


Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculum-ului. 18-22 noiembrie 2019.

 


       

 


Rundă de înscrieri în perioada 7 noiembrie - 28 noiembrie 2019, ora 12.00 (CET) pentru permisele de călătorie DiscoverEU.


Formularul de înscriere on-line este disponibil  aici: https://europa.eu/youth/discovereu_ro


Discover EU este o acţiune UE iniţiată de Parlamentul European, care îşi propune să ofere tinerilor europeni noi oportunităţi de călătorie şi mobilitate prin care să îşi dezvolte competenţe utile pentru viitor, cum ar fi independenţa, încrederea în sine şi deschiderea către alte culturi, facilitând totodată conturarea unei identităţi comune europene.Candidaţii selectaţi vor putea călători, în special cu trenul, pe o durată cuprinsă între o zi şi cel mult 30 de zile, în intervalul 1 aprilie 2020 - 31 octombrie 2020.


Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019; să deţină cetăţenia uneia dintre ţările membre ale Uniunii Europene şi să completeze corect formularul de înscriere on-line.

 
În perioada 9 - 11 octombrie 2019, voluntarii ESN şi studenţii incoming Erasmus promovează oportunităţile oferite de UAB în cadrul Programului Erasmus + în timpul Erasmus Days. Travel, learn and have fun!


 In perioada 16-20 septembrie 2019, Centrul de Relatii Internationale din cadrul UAB a primit vizita unor oaspeti din Polonia, de la doua universitati partenere Erasmus+, University of Szcecin si PWSZ Pila. In aceste zile, oaspetii nostri au avut intalniri cu prorectorul pentru relatii internationale, conf. univ. dr. Andreea Muntean, in care s-a discutat despre posibilitatile de extindere a cooperarii interuniversitare, cercetare si proiecte comune. Alte intalniri cu decanii facultatilor, directori de departamente, coordonatori Erasmus+, cat si cu staff-ul facultatilor sunt programate a avea loc in zilele urmatoare. 


INFORMARE!

Posibilitatea de a câştiga un grant SEE pentru mobilităţi de studiu în Norvegia, Norwegian University of Science and Technology (NTNU), TRONDHEIM.

 

În baza acordurilor bilaterale ERASMUS+/SEE încheiate de către Universitatea noastră cu instituţii partenere din Norvegia, am deschis prima etapă a competiţiei pentru granturile SEE mobilităţi de studiu, pentru semestrul II al anului universitar 2019/2020.

Pentru studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia există granturi disponibile pentru domeniile filologie şi ştiinţe sociale.

Dosarele pot fi depuse de către studenţi în perioada 10 - 13 septembrie 2019, ora 12.00, selecţia urmând a avea loc în data de 13 septembrie 2019, la ora 14.00.

 
A început admiterea on-line pentru candidatii români de pretutindeni!!! UAB vă pune la dispoziţie o platformă prietenoasă. Accesaţi-o cu încredere! Vă aşteptăm candidaturile la:

 

http://admiteremoldova.uab.ro/


Calendarul de admitere, criteriile şi numărul de locuri pentru fiecare facultate în parte pot fi consultate la adresa:  

 

http://admitere.uab.ro/index.php?pagina=pg&id=30&l=ro 

UAB a fost reprezentata in perioada 4 - 7 iulie 2019, în Republica Moldova, la Târgurile Educaţionale de la Chişinău, Bălţi şi Cahul. Le multumim studenţilor şi doctoranzilor care ne-au reprezentat cu succes în promovarea admiterii 2019 pentru românii de pretutindeni!

4 - 5 iulie 2019 Chişinău

 
 
6 iulie 2019 - Bălţi    
 
     
7 iulie 2019 - Cahul    
 


Consiliul Naţional Pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) finanţează proiectul UAB Dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) prin promovarea ofertei educaţionale şi internaţionalizarea curriculumului, proiect a cărui valoare totală este de 293.090 lei (276.500 finanţare FDI şi 16.590 lei co-finanţarea din partea UAB). Proiectul îşi propune creşterea şi dezvoltarea capacităţii instituţionale a UAB prin internaţionalizarea curriculumului şi promovarea pe plan internaţional a ofertelor educaţionale destinate studenţilor internaţionali. Printre obiectivele specifice ale proiectului, UAB urmăreşte: 

 

1. Creşterea vizibilităţii internaţionale a UAB, promovarea programelor de studii în limba engleză, a anului pregătitor de limba română, precum şi îmbunătăţirea procesului de recrutare a studenţilor internaţionali;
2. Promovarea UAB la nivel internaţional şi creşterea calităţii proceselor educaţionale pentru studenţii străini, prin abordarea unor strategii specifice internaţionalizării acasă şi a internaţionalizării în străinătate. 
Pentru mai multe detalii puteţi consulta aici, fişa de execuţie a proiectului. 

CLIE-2019 (THE CONFERENCE ON LINGUISTIC AND INTERCULTURAL EDUCATION)


Facultatea de Istorie şi Filologie a Universităţii „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, prin Departamentul de Filologie - Centrul de Cercetare şi Inovare în Educaţia Lingvistică (CIEL), alături de universităţi partenere din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, organizează, în perioada 4-6 iulie 2019, conferinţa internaţională CLIE-2019 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education) pe tema educaţiei lingvistice şi interculturale. 


La eveniment vor participa 23 de cadre didactice şi cercetători din Arabia Saudită, Bosnia şi Herţegovina, Canada, Coreea de Sud, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Italia, Portugalia, Singapore, Spania, Suedia, Sultanatul Oman, Thailanda, Tanzania, Ungaria, precum şi 22 de participanţi din 7 universităţi din România. Deschiderea va avea loc joi, 4 iulie, la ora 9.00, în Sala Senatului UAB, Palatul Apor.
În cadrul conferinţei va fi organizată o secţiune specială pentru studenţi, „UAB students translate", unde aceştia îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor în domeniul traductologiei.

În cadrul conferinţei va avea loc şi un eveniment editorial, unde vor fi prezentate cărţi ale membrilor Departamentului de Filologie al UAB. Prezentarea de carte va fi organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Ansamblul Flori de mai din Rădeşti. Prezentarea va avea loc vineri, 5 iulie, ora 16.00 la Centrul Cultural Castel Sâncrai, judeţul Alba. 

 

 
   UAB este reprezentată, în SUA, la Washington, in perioada 26 - 31 mai 2019, la standul României din cadrul Conferinţei NAFSA - unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale de prezentare a instituţiilor de învăţământ din întreaga lume. Din delegaţia MEN face parte şi Directorul Centrului de Relaţii Internaţionale, Conf. univ. dr. Petru Ionescu. 

 

 
   

 

 Informare cu privire la programul de internship organizat de catre Uniunea Municipalitatilor din Turcia in perioada 18 - 29 august 2019!!! Detalii aici

!!! Termenul de inscriere: 31 mai 2019

 

 

  

 

Burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) şi cadre didactice, oferite de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) - Sunt finanţate stagii de cercetare desfăşurate în limba germană sau în limba engleză Detalii aici

 

-          Stagii de cercetare pentru cadre didactice şi cercetători (1-3 luni)

 

 

-          Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă şi arhitectură (1-3 luni)

 

 

-          Program de reinvitare pentru foşti bursieri (1-3 luni)

 

 

-          Stagii de cercetare pentru doctoranzi şi tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)

!!! Termenul limită de aplicare : 30.04.2019

  

GEA College, Slovenia, organizeaza scoala de vară FUNtrepreneurship 2019, in perioada 3-13 August 2019. Detalii aici

 

 

Ambasada Indoneziei la Bucuresti a informat cu privire la programul de burse Darmasiswa pentru anul academic 2019-2020, care se va derula în perioada august/septembrie 2019 - august/septembrie 2020.

Ministerul Educatiei si Culturii din Indonezia oferă 5 burse studenţilor români interesaţi de limba şi cultura indoneziană.

Mai multe informaţii cu privire la condiţiile de acordare a burselor se regăsesc aici, precum şi accesând următoarea pagină de internet: http://darmasiswa.kemdikbud.go.id/.

Înregistrarea se va efectua online până în data de  1 martie 2019. 

Ofertă burse de studii si de cercetare in Franta 2018-2019, oferite de Institutul francez : termen limita 28.02.2019

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/text/69/MASTER/107

http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/text/70/DOCTORAT/108

Detalii aici pentru studii de master:

Appel_à_candidatures_2019__Master_2;

Formulaire_candidature_2018_Master_2

Guide_pratique_(FAQ)

Detalii aici pentru studii de doctorat: 

Appel_à_candidatures_2019_Doctorat

Formulaire_candidature_2018_Doctorat_cotutelle;

Guide_pratique_doct_(FAQ)

 

 Agenţia de Credite şi Burse de Studii vă aduce la cunoştinţă oferta de burse pentru anul universitar 2017/2018.

 

AZERBAIDJAN – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA BULGARIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA CEHIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA POPULARĂ CHINEZĂ - burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală  

REPUBLICA CROAŢIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA CUBA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA ARABĂ EGIPT– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA ELENĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REGATUL HAŞEMIT AL IORDANIEI – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 

REPUBLICA ISLAMICĂ IRAN – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

MONGOLIA– burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA FEDERALA NIGERIA - burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA POLONĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

FEDERATIA RUSA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SERBIA – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SLOVACĂ – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală

REPUBLICA SOCIALISTĂ VIETNAM – burse acordate în baza documentului de colaborare bilaterală 

 

EU-Japan Centre for Industrial Cooperation

 

Vulcanus in Japan programme

 

http://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan

 

 

Compulsory documents

 

http://cdnsite.eu-japan.eu/sites/default/files/imce/vulcanus_japan/4_-_vj17-_more_info_on_compulsory_docs.pdf